15Sep
By: admin On: September 15, 2017 In: Uncategorised Comments: 0

Løping er i vinden! Det virker som folk for alvor har funnet løpegleden. For stadig arrangeres det maraton, fjellmaraton, halvmaraton, ultraløp og hinderløp med et stort antall deltakere.

Løping er supert, og det er kanskje den enkleste treningsformen du kan drive med. Det er bare å knytte på seg joggeskoene, komme seg ut døra og sette i gang. Løping forbedrer blant annet kroppens evne til å ta opp oksygen, stryker ledd og gir en belastning på skjelettet som forebygger beinskjørhet, det forlenger forventet levealder, og ha positive innvirkninger på humøret ditt. Og nei, du trenger ikke løpe fort eller langt for å få disse gunstige effektene!

Dersom det er lenge siden du har løp, er det viktig å huske at det er med løping som med annen trening: du må trappe gradvis opp. Start med rolige, korte turen, gjerne en kombinasjon av jogging og gange, og bygg deg sakte med sikkert opp mot flere km og høyere tempo eller mer utfordrende løyper.  Dette vil gi kroppen tid til å tilpasse seg belastningen, og du slipper mer sannsynlig unna skader og vondter. Den gode mestringsfølelsen kommer også når du gjennomfører økter som er tilpasset ditt nivå, og da er det mer sannsynlig at du får kontinuitet i treningen din.

 

Enten om du allerede er en rutinert løper eller om du akkurat har kommet i gang med løpingen: Husk at styrketrening vil gjøre deg til en enda bedre løper og virke skadeforebyggende!

Styrketreningen vil gi deg mulighet til å løpe lenger og raskere.  Du trenger blant annet sterke og utholdende muskler i lårene og hoftene. Samtidig vil eksplosivitet være nøkkelen til hurtige og effektive steg fordi dersom du øker evnen din til å skape kraft i hvert steg kan du øke hastigheten uten å bli utmattet, I tillegg vil en sterk mage- og ryggmuskulatur være med på å holde god løpeteknikk selv når du begynner å bli sliten. Derfor vil styrketrening være skadeforebyggende for løping.

 

Under følger en video av noen øvelser som kan gjøre deg til en bedre løper!

Neste uke kommer det et innlegg om noen vanlige løpeskader og hva du kan gjøre dersom du er uheldig å får en av dem.

  • Ettbeins rygghev
  • Ettbeins seteløft
  • sideplanke med beinløft
  • Hinkehopp på stepkasse
  • Flere step up i serie i “trapp” med eller uten kettelbell.
    MERK: vi gjør etbeinsøvelser. Dette fordi løping foregår alltid med ett bein i bakken av gangen.

 

Trackback URL: http://toppsjiktet.no/2017/09/15/styrketrening-for-loping/trackback/