28Oct
By: admin On: October 28, 2016 In: Uncategorised Comments: 0

I idretter forekommer det av og til skader. Dette skjer også i klatring, og typiske klatreskader er ikke like skader som oppstår i andre idretter. Derfor skal Toppsjiktet fysioterapi fra nå av jobbe ekstra hardt for å gi klatrere tilpasset behandling og øvelser som er relatert til klatringen.

Jeg er selv en ivrig klatrer, og har det siste året fått økt interesse for idretten. Derfor ønsker jeg å jobbe for å gi best mulig behandling til utøvere og hobbyklatrere i en sport som få fysioterapeuter i Norge har høy kompetanse innen. Men for å kunne skaffe meg den kompetansen er jeg avhengig av å se og behandle pasienter som har problemer/skader relatert til klatring. Derfor får alle som kan vise til medlemskap hos Trondheim klatresenter får 10% rabatt på førstegangskonsultasjon hos Toppsjiktet fysioterapi!

Klatring som trening:

Klatring og buldring (klatring uten tau) er fantastisk. Det er tungt, både for kropp og hodet, samtidig som det er en funksjonell trening. Jeg kan ikke komme på å ha prøvd noe annet som gir større mestringsfølelse enn klatring! Uansett om jeg topper ut en rute eller ikke, er det alltid noe jeg har fått til! Turt å satse, gjøre et flytt riktig, eller jeg har fått til en hardere vanskelighetsgrad.

De fleste vil kjenne at klatring er tungt på en annen måte en «vanlig styrketrening», Man bruker muskler man sjeldent bruker i styrkerommet. I tillegg stiler klatring krav til bevegelighet, som er en del av treningen mange nedprioriterer ellers. De aller fleste vil kjenne at klatring er særdeles slitsomt for underarmer og fingre, for ikke å snakke om i hodet. Den mentale biten av klatring er også viktig, og adrenalinkicket og endorfinene som følger er fantastisk! I tillegg er klatring veldig variert og dermed skal det mye til før det blir kjedelig.

Trondheim klatresenter:

Trondheim klatresenter er Norges største buldresenter. Det skrus hyppig nye ruter i alle vanskelighetsgrader, både for barn og for voksne. For å buldre trenger du hverken klatrekurs eller dyrt utsyr. Sko kan leies på stedet. Det arrangeres også klatrekurs på klatresenteret. Man får god hjelp fra de ansatte, og ellers andre som er der, til å lære seg å klatre eller løse ruter. Det er bare å stikke innom og spørre.

Les mer på: http://www.trondheim-klatresenter.no/

Filosof og fjellklatrer Arne Næss ble i et intervju en gang spurt om hvorfor han startet å klatre. Til det svarte han: Det er ikke jeg som starter, det var dere som sluttet.

Så da er mitt spørsmål til deg: Når skal du starte igjen?

 

Norsk prosjekteringsmal 16

Bilde fra boka “physiology of sport abd exercise fitfh edition side 25”

Trackback URL: http://toppsjiktet.no/2016/10/28/avtale-trondheim-klatresenter-og-toppsjiktet-fysioterapi/trackback/